"Javnom sektoru potrebna reorganizacija a ne zabrana"

Srpska radikalna stranka zauzela se za ukidanje zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, jer je javnom sektoru potrebna reaorganizacija a ne zabrana.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2018.

13:30

Foto: Thinkstock

Zabrana zaposšljavanja, kako navode, sprečava da se ispune osnovne životne potrebe i zahtevi za novim radnicima u osnovnoj delatnosti javnih i javno-komunalnih gradskih preduzeća.

"Novom Sadu su potrebne nove osnovne škole na barem tri ključne tačke - Detelinari, Sajlovu i Adicama. Potrebni su novi vrtići, vaspitači, servirke, kuvarice, radnici, vozači, majstori, oni čija radna mesta spadaju u primarnu delatnost jednog preduzeća, a ne direktorske, savetničke i sekretarske pozicije. Potrebno je rešiti problem nesrazmere između nepotrebne, skupe i glomazne administracije i sa druge strane, manjka ili nedostatka onih radnih mesta koja spadaju u osnovnu delatnost preduzeća", navela je odbornica SRS u Skupštini grada Novog Sada Marina Nedeljković.

Ona je dodala da u svakodnevnoj praksi postoji ozbiljan problem sa kojim se suočavaju mnoga javna preduzeća, a to je nedostatak vozača koji poseduju "D" kategoriju, kao i da su Gradsko saobraćajno preduzeće i Gradska čistoća dva najbolja primera za to.

"Sa druge strane, imate i Novosadsku toplanu koja je iskazala dobit od milijardu i 300 miliona, što je dovoljan povod da se razmisli o proširenju radnih mesta u osnovnoj delatnosti ovog preduzeća", navela je Marina Nedeljković.

Ta stranka je navela da je zabrana zapošljavanja bila nužna i opravdana u jednom trenutku ali da život i potrebe ne mogu na silu da stanu, zbog čega je u određenim delatnostima pod hitno potrebno dopustiti zapošljavanje novih kadrova i osnivanje novih institucija, poput škola i vrtića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

7 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: