Srbija

Utorak, 17.07.2018.

13:59

Švedska armija u pirotskim čizmama

Srpska kompanija Tigar iz Pirota počela je proizvodnju obuće za finsku i švedsku armiju, navodi se u saopštenju ovog preduzeća.

Izvor: Tanjug

Švedska armija u pirotskim čizmama
Foto: Tigar

U pirotskoj fabrici obuće, planirana proizvodnja za finsku armiju je 15.000 pari specijalne, letnje i zimske obuće u vrednosti od oko 660.000 evra (za 2018/2020 godinu), a očekuje se da će u sledećoj godini u čizmama "Kaira", istog brenda proizvedenog u Tigrovoj fabrici, koračati i švedska armija, a vrednost ovog posla je 220.000 eura.

Prema rečima generalnog direktora kompanije Tigar, Vladimira Ilića, radi se o zahtevnom tenderu čija specifikacija traži da obuća mora bit otporna na hemijske agense, visoke temperature, da štiti noge od RHB kontaminacije, termalnog impulsa nuklearne eksplozije i od kapi goruće napalm smeše. . .

Inače, 600 radnika Tigrove fabrike u Pirotu, već prave obuću za vatrogasce u Hong Kongu, za radnike na naftnim platformama u Kanadi, lovce...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

16 h

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

1 d

Podeli: