U sklopu "BG na vodi" niče najveći bulevar u gradu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić podsetio je da Beograd dobija nov bulevar koji se gradi u sklopu projekta "Beograd na vodi".

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 04.07.2018.

11:13

U sklopu
Foto: Thinkstock

Kako je istakao, ovaj bulevar je odlukom Skupštine Beograda poneo ime nekadašnjeg američkog predsednika Vudroa Vilsona.

Vesić je gostujući na TV "Pink" najavio da bi bulevar trebalo da bude završen u martu sledeće godine.

"Na taj način, ovaj potez će se povezati sa Bulevarom vojvode Mišića, tačnije sa budućim kružnim tokom koji će tu biti izgrađen. Paralelno sa Savskom ulicom, bulevarom će moći da se izađe na Karađorđevu ulicu", precizirao je Vesić.

To će istovremeno biti alternativa za vozače, dodao je on, dok se bude radio Savski trg, jer će Savska ulica biti delimično zatvorena.

"Bulevar će biti najveći u Beogradu, sa šest traka, dve biciklističke staze, drvoredima. Bićemo svi ponosni kako će on izgledati", ocenio je Vesić.

Rekonstrukcija Savskog trga trebalo bi da počne do novembra, a radi se takođe od novca investitora Beograda na vodi.

"Ovaj prostor biće kružni trg, po obodima će saobraćati tramvaji, a u centru će se naći spomenik Stefanu Nemanji", naglasio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: