Jong kod Vučića: Železara dogodine do mlrd. USD

Predsednik HBIS grupe Ju Jong izjavio je da je Železara Smederevo u 2017. ostvarila prihod od 750 miliona dolara.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.12.2017.

11:16

Jong kod Vučića: Železara dogodine do mlrd. USD
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

To je, kakao je naveo, za 300 miliona više nego u prethodnoj, kada je ostvaren prihod od 433 miliona dolara, navodi se u saopštenju posle sastanka Jonga i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ju je predsednika Srbije informisao o rezultatima poslovanja u 2017. godini, u kojoj je proizvedeno 1,5 miliona tona čelika. Ukupne investicije u Železaru su u 2017. godini iznosile 160 miliona dolara.

On je izneo planove za narednu godinu, kojima je predviđena proizvodnja 1,8 miliona tona čelika, uz ukupni prihod od milijardu dolara, saopštila je pres služba Predsednika.

Vučić je izrazio duboku zahvalnost predsedniku Kine Si Đinpingu, kineskom narodu i predsedniku HBIS Grupe Ju Jongu za očuvanje i današnje uspešno poslovanje Železare Smederevo.

Vučić se posebno osvrnuo na brigu koju kompanija Hestil posvećuje radnicima smederevske Železare.

Kompanija Hestil, kako se navodi u saopštenju, konstantno radi na poboljšanju radnog okruženja, uslova rada i aktivno promoviše obuku osoblja, koristeći pomoć kineskog Ministarstva trgovine u organizaciji obuka u inostranstvu.

Ju je informisao predsednika Srbije i o razvoju industrijske zone Smederevo i izrazio nameru da u sledećoj godini HBIS Grupa dovede značajan broj kompanija iz Kine, koje bi otvorile svoje proizvodne pogone u toj zoni.

Vučić je rekao da je vrlo impresioniran rezultatima koje je Hestil postigao u veoma kratkom roku i dodao da će Srbija ostati posvećena bliskoj saradnji Vlade i ove kompanije.

Srbija je napravila veliki napredak u ekonomskim reformama i ekonomskom razvoju, ocenio je Ju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

19 h

Podeli: