Dolar prekinuo pad, dobici limitirani

Dolar je prekinuo trodnevni pad u ponedeljak nakon što je amerivcki Senat odobrio veliku reformu poreza proteklog vikenda.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 05.12.2017.

09:24

Dolar prekinuo pad, dobici limitirani
Foto: Thinkstock

Međutim, dobici su bili limitirani pošto su investitori smanjili očekivanja u pogledu budućeg povećanja kamatnih stopa u SAD.

Dolarski indeks je zabeležio rast od 0,3 procenata u odnosu na dnevnom nivou na 93,14 poena, nakon prvobitnog jačanja od 0,5 procenata na početku trgovanja.

Dolar je prema jenu ojačao za 0,6 procenata na 112,905 jena, posle povećanja na najviši nivo od 17. dnovembra od 112,985 jena

Evro je oslabio za 0,4 procenta na 1,1857 dolara, pošto su opklade investitora na evropsku ekonomiju neutralisale svaki optimizam koji je prethodno generisalo usvajanje američkog zakona o perskim reformama.

Funta se trgovala u porastu za četvrtinu procenta u odnosu na prethodni dan, nakon što je jedan član grupe Evropskog parlamenta za Bregzit izjavio da postoje "veoma dobre šanse" za dogovor oko inicijalnog paketa za razvod Britanije od Evropske Unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: