Nordijske kompanije stigle, traže partnere

Predsednik PKV Boško Vučurević naglasio je da postoji prostor za unapređenje privredne saradnje Vojvodine i Finske.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 28.09.2017.

16:21

Nordijske kompanije stigle, traže partnere
(Foto: Thinkstock)

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević razgovarao je sa ambasadorom Finske u Srbiji Perti Ikonenom i članovima Nordijske poslovne alijanse o unapređivanju privredne saradnje između srpskih i finskih firmi koji posluju u pokrajini.

Finski ambasador istakao je da upravo u Vojvodini nordijske kompanije žele da nađu partnere, dodajući da nordijske zemlje i kompanije često na tržištu nastupaju zajedno, jer su privredni potencijali tako mnogo jači.

Predsednik PKV Boško Vučurević naglasio je da postoji prostor za unapređenje privredne saradnje Vojvodine i Finske.

On je naveo da Finska uvozi veliki asortiman proizvoda iz Vojvodine, pre sgeva poljoprivredne i naveo podatak da je za sedam meseci ove godine ostvaren uvoz iz Finske u iznosu od 6,3 miliona dolara, što je 35,2 odsto prošlogodišnjeg uvoza.

"U istom periodu, ostvaren je izvoz od 3,2 miliona dolara, čime je premašena vrednost prošlogodišnjeg izvoza u Finsku", rekao je Vučurević, a navodi se u saopštenju PKV.

Današnjem skupu prisustvovalo je više od 50 privrednika članica Nordijske poslovne alijanse i PKV koji su održali bilateralne susrete u PKV.

Nordijsku poslovnu alijansu u Srbiji osnovali su nordijski privrednici pre šest godina, a sada okuplja 50 kompanija iz Finske, Švedske, Norveške, Danske i Islanda i sarađuje sa svim nordijskim ambasadama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

8 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: