"Pomoći ću, promocija Srbije u Južnoj Koreji"

Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić razgovarao je sa ambasadorom Južne Koreje u Srbiji Ju Deđongom o unapređenju ekonomskih odnosa dve zemlje.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.08.2017.

14:44

Foto: Thinkstock

Oni su razgovarali i o načinima za povećanje broja dolazaka korejskih turista.

Saglasili su se da je neophodno da se što pre usaglasi i potpiše sporazum o podsticanju i zaštiti investicija dve zemlje, čime bi bio unapređen ambijent za nova ulaganja iz Koreje u privredu Srbije, saopštilo je resorno Ministarstvo.

Govoreći o saradnji u oblasti turizma, ambasador Ju Deđong izrazio je spremnost da pomogne u promociji srpske turističke ponude na tržištu Južne Koreje.

Ju Deđong je istakao da postoji veliki potencijal za višestruko povećanje broja korejskih turista u Srbiji, jer više od 17 miliona ljudi iz te zemlje godišnje putuje u inostranstvo, a mnogi od njih za odmor biraju neku od turističkih destinacija u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

7 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: