"Na računu EPS-a 440 mil.€, struja ne poskupljuje"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da u Srbiji neće biti povećanja cene struje, uprkos određenim problemima u elektroenergetskom sektoru.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.05.2017.

15:50

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Prilikom posete rudarskom basenu "Kolubara", Vučić je rekao da je apelovao da se poboljšaju rezultati i po pitanju proizvodnje uglja i struje, jer je to važno i za povećanje bruto domaćeg proizvoda, ali da to nema nikakve veze sa cenom struje.

On je rekao da je zadovoljan ovogodišnjim rezultatima u prerađivačkoj industriji i u oblasti građevinarstva, ali da je bilo nekih problema po pitanju struje zbog najhladnijeg januara od 1964. godine, kao i nekih klizišta koja su se pojavila na kopu.

"Ali nema to nikakve veze sa cenom. Finansijski, Elektroprivreda Srbije je stabilna i uz sve muke i probleme koje je imala. Na računu EPS-a ima 440 miliona evra, Petrohemija ima 60 miliona na računu. Čak i da dođe teško vreme i povećanje cene nafte i primarnog benzina, opet imamo neku rezervu", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

7 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: