Ako želite da pokažete svoje proizvode, RAS pomaže

Sve domaće kompanije koje žele da predstave svoje proizvode u inostranstvu i ove godine moći će da dobiju podršku Razvojne agencije Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 25.02.2017.

16:26

Ako želite da pokažete svoje proizvode, RAS pomaže
(Foto: Thinkstock.com)

Agencija je prošle godine za to izdvojila oko 80 miliona dinara, a za ovu je spremila još 80 miliona.

U toku prošle godine, RAS je u saradnji sa PKS organizovao nastup srpskih privrednika na pet međunarodnih sajmova: dva u Rusiji, u Nemačkoj, Holandiji i u Francuskoj. Izlagale su ukupno 62 domaće firme, a procenjeno je da će biti ostvareno oko 40 miliona izvoza za domaće izlagače. Jedna od kompanija je i ''Master frigo'' koja se bavi preradom voća i proizvodnjom mlečnih proizvoda i koja je uspela da se izbori za inostrano tržište.

“Učestvovali smo uglavnom na svim međunarodnim sajmovima koje organizuje Razvojna agencije Srbije i tu smo prve kontakte napravili i upoznali kako partnere naše, tako i proizvođače opreme i tu smo stekli neka iskustva na koji način bi mi trebali da se pozicioniramo na tim tržištima i mislim da smo to dobro uradili”, kaže Radoje Cvetić, direktor i vlasnik kompanije Master Frigo

Domaće kompanije i u 2017. mogu da konkurišu za Program promocije i obezbede sebi sufinansiranje individualnih nastupa na željenim sajmovima sa 50%, odnosno u maksimalnom iznosu do milion dinara.

“ Razvojna agencija Srbije pomaže nastupe domaćih privrednika na sajmovima na dva načina. Kroz organizaciju, odnosno zakup sajamskog prostora u saradnji sa Privrednom komorom, zajednički nastup srpskih kompanija, odnosno na zajedničkom štandu, a drugi način je kroz praktično sufinansiranje samostalnog nastupa kompanija na željenim sajmovima, kroz program podrške Razvojne agencije Srbije”, kaže Predrag Deretić, savetnik u Razvojnoj agenciji Srbije

Dakle, sve kompanije koje žele da izlažu svoje proizvode i da promovišu svoj brend, od Razvojne agencije Srbije mogu da očekuju pomoć i podršku prilikom izlaganja, a sve potrebne informacije mogu se pronaći na sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

13 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: