"Biće auto-put do Preljine, a otkud Iliću papiri?"

Rokovi u izgradnji Koridora 10 i 11 moraju da budu poštovani i do Preljine će se sledeće godine ići auto-putem, kaže ministarka Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2017.

08:58

Foto: Tanjug

"Postoje problemi i to nije tajna, ali ozbiljan problem je da neko medijima daje poluinformacije, a u svakom slučaju, najvažniji cilj je završiti Koridor na vreme", rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za RTS.

Ona kaže da je sigurna da će se naći način da se otklone problemi, a da li će se raskidati ugovori, ili će vlada pomoći tako što će doći novi izvođači, javnost će, kaže Mihajlovićeva, znati onda kada to bude bilo kompletno, ali najvažniji cilj je da se završi Koridor na vreme.

"Mi ni od kakvih rokova, koje je premijer postavio u ekspozeu, nećemo odustati. Ono što nije tajna takođe, ne postoji deonica na Koridoru za koju Ministarstvo ne pravi određeni izveštaj i analizira da bi se ubrzalo sve. Ne postoji takođe deonica, kada smo postali vlada koju vodi Vučić, da nije imala neki problem, i svaku tu deonicu smo gurali i završavali i stizali", kaže Mihajlovićeva.

Kako je rekla, nju više brine pojavljivanje "radnih papira" u medijima, radnih informacija i da nije tajna da je ona formirala i radnu grupu za Ljig- Preljina i radnu grupu za kompanije koje rade na Koridoru 10, da vidi kako da ubrza stvari i da se ne bude u situaciji da se kasni.

Mihajlovićeva kaže da je izveštaj koji je Velimir Ilić dostavio medijima neko "bukvalno uzeo iz ministarstva" i da je to radna verzija koja se pravi, a da Ilić, "koji se ovog trenutka pojavljuje kao savetnik Vuka Jeremića i Dušana Petrovića", daje medijima polutačne informacije.

"Ne znamo ko i tražila sam od Tužilaštva da utvrdi ko je dao bivšem ministru Velimiru Iliću nešto što je radna verzija. Kao kada bi uzeli moje beleške i dali ih medijima. Ja ne mogu i neću da govorim o radnom izveštaju", rekla je Mihajlovićeva.

Ističe da postoje druge institucije koje će se baviti time da li je nešto u skladu sa zakonom, ili ne i da ona to ne zna, ali da zna da ima određene probleme na koridoru.

"Rešavam ih tako što skupim sve, a kada pripremim izveštaj, dogovorimo se u vladi kako ćemo rešiti. Postoje problemi i to nije tajna, ali ozbiljan problem je da neko medijima daje poluinformacije", smatra potpredsednica vlade.

Ilić je izjavio u ponedeljak u Čačku da je još u novembru rekao da ne želi da bude direktor Koridora Srbije jer su uočene brojne nepravilnosti na izgradnji auto-puta Niš-Dimitrovgrad i pozvao se na izveštaj Ministarstva, u kome se navodi da je posebna radna grupa, koja je formirana na zahtev Mihajlovićeve, uočila mnoge nepravilnosti i nedostatke na izgradnji tog dela auto-puta.

U izveštaju koji je medijima pokazao Ilić stoji da su za propuste grčke firme koja izvodi radove na istočnom kraku koridora odgovorni Koridori, da nisu pratili i kontrolisali dinamiku radova, da nisu kažnjavali izvođače zbog nepoštovanja ugovora, a da su istovremeno nastavili da uplaćuju novac za nabavku materijala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

17 h

Podeli: