Mihajlovićeva i drugi poznati lete za Njujork

Uspostavljanje linije za Njujork je nova prilika i za razvijanje još boljih ekonomskih odnosa Srbije i SAD, kaže potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.06.2016.

09:55

Mihajlovićeva i drugi poznati lete za Njujork
Foto: Tanjug

Ona predvodi delegaciju Srbije na prvom letu za SAD.

"Srbija je jedina u regionu uspela da ispuni sve uslove za direktan let za SAD što je pokazatelj kako radi Vlada Srbije i dokaz političke stabilnosti naše zemlje", kaže Mihajlovićeva.

Ona je podsetila, kako se navodi u saopštenju, da je u maju prošle godine potpisala sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i SAD koji je omogućio direktnu avio-liniju za Njujork.

Potpredsednica Vlade će govoriti na velikom prijemu koji će povodom prvog leta za SAD biti priređen u Linkoln centru u Njujorku, a planirano je i da tokom posete obiđe pravoslavnu crkvu Svetog Save na Menehtnu, koja je na Uskrs izgorela u požaru.

Zajedno sa potpredsednicom Vlade na prvom letu za SAD su predstavnici medija, gradonačelnik Beograda i predsednik UO "Er Srbija" Siniša Mali, savetnica premijera Srbije Suzana Vasiljević, čelnici "Er Srbija" i "Etihada" Dane Kondić i Džejms Hogan, privrednici i javne ličnosti iz Srbije.

Pre polaska aviona na Aerodomu Nikola Tesla organizovana je i posebna svečanost povodom prvog direktnog leta iz Beograda za Njujork kojoj su prisustvovali i premijer Aleksandar Vučić i ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: