Srbija

Utorak, 30.06.2015.

10:45

BG na licitaciji rasprodaje stanove

Grad Beograd prodaje imovinu koja nije neophodna za njegovo funksionisanje, pa je oglasio prodaju 26 stanova različite kvadrature od 10 do 86 metara kvadratnih.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Ilustracija, Thinkstock.com

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao da do 17. jula može da se donese sva dokumentacija, 22. jula je licitacija, a do 16. jula svi zainteresovani mogu da pogledaju stanove koji ih interesuju i da učestvuju u licitaciji.

"Neophodno je popuniti prijavu i ostaviti depozit u visini deset odsto od procenjene vrednosti stana", rekao je gradski menadžer i pozvao sve zainteresovane da se prijave i učestvuju u licitaciji.

Prema njegovim rečima, cene kvadrata su različite, u proseku oko 1.000 evra po kvadratu.

Procenu početne cene kvadrata je izvršila Uprava javnih prihoda, kaže Vesić i dodaje da ukoliko bude više zainteresovanih za jedan stan naravno da će cena biti viša.

"Ovo je nastavak naše politike u okviru koje prodajmo svu imovinu Grada koja nam nije neophodna", rekao je Vesić i podsetio da je pre godinu i po dana Grad Beograd počeo da popisuje svu imovinu u vlasništvu grada.

Kako je naveo, ustanovljeno je da Grad Beograd ima skoro 19.000 nepokretnosti od čega je uknjiženo skoro 2.500, a sada ih Grad redovno uknjižava i pokušava da reši imovinsko-pravne odnose.

"Nastavićemo da prodajemo svu imovinu koja nam nije potrebna, jer Grad ne mora da ima i stanove, hotele, poslovne prostore ukoliko ne služe za njegovo funkcionisanje", rekao je Vesić.

Gradski menadžer je podsetio da zgrada Beobanke još nije prodata, a pošto je Uprava javnih prihoda korigovala cenu, očekuje se da ova nepokretnost bude uskoro prodata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

17 h

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: