HAC godinama varao na putarinama

Više od 10 godina Hrvatske autoceste naplaćivale su putarinu prema cenovniku koji je pun nedostataka, prenose regionalni mediji.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

19:44

Default images

Cene, naime, ne odgovaraju dužini deonica, čime su, prema procenama, zaradili milione na štetu korisnika.

Prilikom formiranja cena kod zadnjeg poskupljenja od 15 odsto 2012. godine, primećeni su nedostaci tada važećeg cenovnika HAC iz 2004. godine i ARZ iz 2008. godine. Uočeno je da na nekim deonicama visina putarine nije srazmerna dužini korišćene deonice.

Nakon sprovedene revizije, izrađen je novi cenovnik naplate putarina na autoputevima, koji će početi s primenom od 28. aprila.

Predmetnom revizijom cenovnika, napravljena je detaljna analiza i sproveden je novi obračun svih iznosa putarine za svaku pojedinačnu deonicu i za sve grupe vozila.

Visina putarine prema novom obračunu utvrđena je srazmerno dužini korišćene dionice, za grupe vozila prema Pravilniku o putarini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: