Pojeftinjenje gasa ni na vidiku

Gas za domaćinstva, najverovatnije, neće pojeftiniti od Nove godine, jer zahtev Srbijagasa za smanjenjem cene još nije stigao u Agenciju za energetiku.

Izvor: B92

Subota, 12.12.2009.

12:46

Default images

Iako je u više navrata najavljivano snižavanje cene za domaćinstva za oko deset odsto, teško da će se to i desiti od 1. januara. U Agenciji za energetiku kažu da za obradu zahteva za korekciju cene gasa treba više vremena, a na osnovu te kalkulacije treba tražiti i promenu cenovnika kod 35 distributera u Srbiji.

I Dušan Bajatović, generalni direktor Srbijagasa, najavljivao je nedavno analizu cene i moguće pojeftinjenje gasa za sledeću godinu. Konačan procenat snižavanja cene zavisiće, prema njemu, od uvozne cene i kursa dolara, a bilo je govora o pojeftinjenju kubika gasa za četiri dinara.

Kada će analiza cenovnika biti završena i predlog pojeftinjenja stići u Agenciju za energetiku, u Srbijagasu niko nije mogao da potvrdi.

„Do Nove godine utvrdićemo koliko je smanjen dug potrošača prema Srbijagasu i ako ne preostanu velika dugovanja, građanima ćemo ponuditi tržišno realnu cenu gasa. Interes nam je da prodajemo što više gasa, ali cene ne mogu biti niže od tržišnih. Gas uvozimo i on mora biti plaćen“, kaže Bajatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: