Uskoro pivo Roki Balboa iz Žitišta?

Biznismen iz Zrenjanina predložio je lokalnoj samoupravi u Žitištu da izgradi pivaru čije bi pivo nosilo naziv Rokija Balboe.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2007.

16:07

Default images

Vasa Milidragović, vlasnik zemljoradničke zadruge Toba, kaže da je spreman da instalira mini-pivaru, koja bi dnevno proizvodila deset hiljada litara piva, a kao uslov postavio je da naziv piva bude ime popularnog lika boksera iz filma Roki, koga je igrao Silvester Stalone.

Potpredsednik opštine Žitište Zoran Babić je spreman da razgovora o ovoj inicijativi zrenjaninskog biznismena, koja se uklapa u nameru da se u tom banatskom mestu tokom godine podigne spomenik Rokiju Balboi.

Pogon "mini pivare", koju nudi Milidragović, starosti četiri godine i procenjene vrednosti od 226 hiljade evra, uvezen je nedavno iz Crne Gore.

Prema njegovim rečima, ovaj projekat biće njegova investicija i doprinos nesvakidašnjoj kampanji pokrenutoj ove godine za gradnju spomenika Rokiju Balboi u ovom banatskom selu.

Spomenik, koji u Žitištu vaja umetnik iz Hrvatske, Boris Staparac, biće postavljen u parku u centru Žitišta u avgustu ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: