Vlada odlučila – ukida ograničenje cena

Vlada Srbije je na sednici donela odluku kojom se ukida ograničenje cena na pojedine vrste svinjskog mesa i piletine.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.02.2023.

14:20

Vlada odlučila – ukida ograničenje cena
Ilustracija: Shutterstock/FXQuadro

Kako piše Blic, ukinuti su član 7. i član 8. Uredbe i to ograničenja na pojedine vrste svinjskog mesa (but bez kostiju, svinjsku plećku bez kostiju, svinjski vrat sa kostima i svinjska slabina sa kostima) i svežeg pilećeg trupa.

Pitanje koje se sada nameće jeste da li će se ukidanjem ovih ograničenja doći i do poskupljenja?

"Nećemo dozvoliti da dođe do rasta cena. Ministarstvo trgovine se ozbiljno bavi situacijom na tržištu. Udruženim snagama smo uspeli da obezbedimo da građani imaju na raspolaganju sve proizvode i da se uspešno izborimo sa inflacijom na tržištu koja potresa celu Evropu. Ljudi ne treba da se brinu! Naš primarni interes ostaje obezbeđivanje stabilnih cena i redovna snabdevenost tržišta", rekao je Tomislav Momirović, ministar za unutrašnju i spoljnu trgovinu.

Reč je o Uredbi o ograničenju cena o osnovnim životnim namirnicama kojom se u cilju sprečavanja i otklanjana štetnih posledica poremećaja na tržištu u pogledu snabdevanja, ograničavaju proizvođačke cene i cene u trgovini na veliko i malo osnovnih životnih namirnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: