Nema testiranja ispred ugostiteljskih objekata

Važno obaveštenje u vezi validnosti digitalnih zelenih sertifikata za ulazak u objekte nakon 22 časa.

Izvor: B92

Nedelja, 24.10.2021.

14:04

Nema testiranja ispred ugostiteljskih objekata
Foto: Depositphotos/microgen

Povodom natpisa koji su se pojavili na društvenim mrežama, a tiču se testiranja pred sam ulazak u objekte nakon 22 sata, obaveštavamo sve građane da testovi koji nisu urađeni u jednoj od referentnih, odnosno državnih laboratorija, neće biti vidljivi u digitalnom zelenom sertifikatu.

Rezultati PCR ili brzog antigenskog testa su vidljivi u sertifikatu samo kada su urađeni u državnim laboratorijama i samo takvi će biti vidljivi prilikom očitavanja QR koda od strane inspekcije ili kovid redara u objektu u koji je neko došao nakon 22 časa.

Da podsetimo, odlukom Vlade Srbije od juče u 22 časa u celoj zemlji počelo je da važi pravilo kovid propusnica za ugostiteljske objekte u zatvorenom.

Oni koji žele da od 22 časa da uđu u neki ugostiteljski objekat treba da imaju potvrdu o vakcinaciji, negativnom PCR ili antigenskom testu, preležanom kovidu ili antitelima. Kovid propusnice nisu potrebne za ulazak u ugostiteljski objekat pre 22 časa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: