Beograd šampion po cenama nekretnina: Da li su prodavci realni? VIDEO

Prema nekim istraživanjima Beograd se nalazi na četvrtom mestu na listi najskupljih gradova u Evropi po cenama nekretnina u odnosu na visinu prihoda stanovnika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.09.2021.

19:53

Beograd šampion po cenama nekretnina: Da li su prodavci realni? VIDEO
Foto: Screenshot/Prva TV

Dok se tradicionalno višemilionske nekretnine nalaze na Dedinju i Senjaku, stanovi u pojedinim prestoničkim naseljima dostižu cenu i do 10.000 evra po kvadratu.

Trenutno najskuplja nekretnina u Beogradu prodaje se za 6 miliona evra i nalazi se u naselju Lisičiji potok. Ipak, najskuplje i najluskuznije vile oduvek su se nalazile na Dedinju.

Iako se čini da tržište nekretnina sa ovakvim cenama nije u krizi, potencijalni problem, međutim, prave vlasnici koji često formiraju nerealne cene svojih nekretnina.

Vrednost prodatih nekretnina tokom prošle godine u našoj zemlji iznosila je oko 4.2 milijarde evra, što je više od proseka za prethodne tri godine.

Najskuplja vila prodata je za pet miliona evra, dok je, za sada, u kategoriji stanova, rekorder jedan u "Beogradu na vodi" od skoro 1,5 miliona evra.

Šta o tome kažu agenti za nekretnine pogledajte u video prilogu Prve TV:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: