Vučić posetio etno-selo "Bogut" - doček uz gibanicu i slaninu FOTO

Predsednik Aleksandar Vučić, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", posetio je Bogutovac, gde je obišao etno-selo "Bogut".

Izvor: B92

Petak, 22.02.2019.

12:12

Vučić posetio etno-selo
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednika su dočekali ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, porodica Filipović, koja je vlasnik etno-sela, predsednik Mesne zajednice Bogutovac Milan Pantović, meštani i vlasnici drugih etno-kuća iz okoline.

Vučić je dočekan tradicionalo, uz hleb i so, a nakon što se rukovao sa okupljenima, prišao i pomilovao malog Andreja, starog 19 meseci, kojeg je jedan od meštana držao u naručju.

Predsednik je obišao jednu od brvnara, nakon čega je u sali za ručavanje, koja se nalazi u sklopu etno sela, sa meštanima razgovarao o ulaganjima u etno-turizam.

Za Vučića je bilo pripremljeno posluženje, specijaliteti kuće, gibanica, slane kiflice, domaće suvo meso, slanina, proja, pohovane palačinke...

Etno-selo "Bogut" vlasništvo je porodice Filipović, a čine ga tri brvnare apartmanskog tipa zajedno sa starom kućom preuređenom za smeštaj gostiju, salom za ručavanje, mini-farmom, voćnjakom i baštom.

Ranije danas, Vučić je u Vrnjačkoj Banji obišao Doma zdravlja "Nikola Džamić" i štandove sa rukotvorinama udruženja "Zlatne niti", nakon čega je u Kraljevu obišao proizvodni pogon fabrike kreveta "Moja soba".

Posle Bogutovca, krenuće u Rašku, gde će u Kasarni "Stefan Nemanja" razgovarati sa Srbima sa Kosova i Metohije, a zatim svečano otvoriti fabriku Luš Protect.

Nakon toga odlazi u Tutin, gde će obići Tehničku školu i Gimnaziju i imati sastanak sa lokalnim privrednicima i predstavnicima lokalne samouprave.

Posle Tutina, odlazi u Kraljevo, gde će prisustvovati potpisivanju Ugovora o određivanju aerodroma "Morava" za civilni i vojni saobraćaj i, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, obratiti se građanima.
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: