Nemačka poručila SAD: Ne dirajte Ruse i Severni tok 2

Pitanja energetskog snabdevanja Evrope treba da se rešavaju u njoj, a ne u SAD, upozorio je ministar spoljnih poslova Nemačke Hajko Mas.

Izvor: B92

Petak, 11.01.2019.

13:51

Nemačka poručila SAD: Ne dirajte Ruse i Severni tok 2
Foto: Thinkstock

Masova izjava dolazi nakon najava iz Vašingtova da bi Nemačka trebalo da se pridruži sankcijama SAD prema Rusiji i da zaustavi projekat Severni tok 2, inače bii sama mogla da se suoči sa sankcijama, zapretila je američka administracija.

„Uvođenje jednostranih sankcija Severnom toku 2 ne bi bio dobar put“, komentraisao je nemački šef diplomatije na marginama skupa Istočnog komiteta – istočnoevropske asocijacije nemačke ekonomije, piše Novac.hr.

Mas je rekao da uvođenje sankcija ima smisla kada one nisu same sebi cilj, nego su vezane za jasne i izvodljive zahteve prema onome na koga se primenjuju, što je slučaj sa sancijama EU prema Rusiji.

„Sankcije SAD prema Rusiji više nisu takav slučaj“, rekao je on i dao do znanja da Severni tok 2 nije samo nemačko-ruski, nego „sveevropski projekat“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: