Vri u Istri: Pevaju Tompsona, "vešala" ispred fabrike

Treći dan opšteg štrajka u Uljaniku protiče u znaku do sada najmasovnijeg protesta na ulicama Pule.

Izvor: B92

Petak, 24.08.2018.

12:49

Vri u Istri: Pevaju Tompsona,
Foto: Tanjug/Hina/Miljenko Klepac

U njemu učestvuje nekoliko hiljada građana, radnika Uljanika i Puljana koji su pokazali solidarnost s njima, prenosi Novac.hr.

Za razliku od prethodnih dana, trećeg dana protesta uljanikovci i građani ne traže ni smenu uprave, niti prozivaju vladu, već krivicu za nedaće u brodogradilištu svaljuju na Istarski demokratski sabor, koji je na vlasti u Puli i u županiji.

Protestanti su ispred sedišta istarske županije polivali župana Valtera Flega vodom, pivom, gađali ga kikirikijem i drugim sitnim predmetima. Situacija je bila na rubu incidenta, a štrajkači su vikali "IDS, lopovi".

Glas Istre javlja i kako su štrajkači tokom šetnje od Foruma do brodogradilišta pevali pesmu "Lijepa li si" Marka Perkovića Tompsona. Njemu je, podsetimo, pre nekoliko godina zabranjeno nastupanje u Areni.

Sve napetija je situacija i u riječkom brodogradilištu 3. maj, koji je deo Uljanik grupe, i čiji radnici takođe štrajkuju već treći dan. Radnicima se jutros obratio direktor Maksimilijan Percan, ali je sve vreme govora prekidan žestokim zvižducima okupljenih, piše Novi list.

Zahvalio se na strpljenju i poručio kako neće napustiti radnike dok god se ne nađe rešenje. No ništa od onoga što je rekao nije baš najbolje primljeno.

Radnici su pred zgradom pripremili simboličku instalaciju u obliku vešala s užetom, a istakli su i transparent "Uprava, vrati 500 miliona, da barem 3. maj preživi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: