"Srbija izlazi na more, postajemo nezaobilazna trasa"

Ovih dana na putevima u Srbiji su velike gužve, ali ministarka građevinarsva Zorana Mihajlović kaže da razlog za to nisu radovi na putevima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.07.2018.

09:08

Foto: Thinkstock

Ona je gostujući u Jutru na TV Prva rekla da je sada na našim putevima 20 miliona više automobila u odnosu na pre dve godine, jer se auto-put završava.

"Svuda se radovi rade leti. Postoji elektronska naplata putarina, koja je odlična stvar. Te elektronake naplate mogu da se kupe na ulazu u zemlju i svim benziskim stanicama - to je savet koji može da pomogne", rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da se završavaju koridori i brza pruga BG - Budimpešta.

"Ceo saobraćaj ranije je išao preko Rumunije i Bugarske, izgubili smo milione evra da ne govorim o turizmu. Završavanjem Koridora 10 sada je 20 miliona više automobila, ali završetkom železničkog koridora postajem nezaobilazna trasa", istakla je ona.

Mihajlović je istakla i da nema razvoja bez razvoja infrastrukture.

"Moramo da pravimo puteve da i se povezujemo", kaže ona.

Mihajlović je rekla i da je auto-put BG-Sarajevo važan za ceo region, a ne samo za Srbiju i BiH, da auto-put do Crne Gore i znači da Srbija izlazi na more.

"Potpisan je ugovor za treću deonicu železničke pruge Beograd - Budimpešta, a modernizacija pruge Beograd - Bar za Srbiju znači izlazak na more", rekla je ministarka.

"Čemu kritike za ono što se gradi i pravi, to su projekti vredni milijarde evra", istakla je ministarka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: