"Spreman sam, bolje dati eliti i porodici Karić"

Trka za kupovinu PKB-a ponovo je aktuelna, a među zainteresovanima je i srpski biznismen Bogoljub Karić.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2017.

18:03

Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Kako saznajemo, radi se stručna procena vrednosti te kompanije, a radnici kažu da ne odustaju od predloga strateškog partnerstva u kome bi država zadržala većinski paket akcija.

Još je nejasno kada će biti objavljen javni poziv za privatizaciju PKB-a. Hoće li PKB i kada stići i uhvatiti strateškog partnera ili novog vlasnika?

Hoće li PKB i kada stići i uhvatiti strateškog partnera ili novog vlasnika ili će ga i ostali zainteresovani prestići i ostaviti daleko iza sebe?

Dok uz te svakodnevne dileme pune ambare ili muzu krave, radnici poručuju nama je jedino važno da ostanemo da radimo u ovakvom PKB--u.

A pojedini mediji pisali su da se srpski biznismen Bogoljub Karić naljutio na predsednika države Aleksandra Vučića, jer mu ovaj nije dao zeleno svetlo da mimo tendera i po ceni koju je sam odredio kupi PKB.

“Danas bi porodica Karić želela da radi u oblasti građevinarstva i u agroindustrji. Spreman sam da učestvujem na tenderu za kupovinu PKB-a, jer sam uveren da je sadašnja vlada uspela da ukloni nekadašnju "privatizacionu džunglu". Nisam nudio bilo koju sumu. Smatramo da je bolje PKB i druge državne kompanije dati srpskoj poslovnoj eliti, a samim tim i porodici Karić, bolje nego bilo kojim ljudima sa strane”, rekao je srpski biznismen Bogoljub Karić.

A radna grupa za privatizaciju PKB-a, formirana još početkom ove godine, još se nije sastala. Tada je objavljen i javni poziv za prikupljanje pisama zainteresovanosti.

Opširnije u video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: