Petak, 31.03.2023.

15:03

Kad banke prodaju nekretnine: Nova vila od 200 kvadrata blizu Beograda za 50.000 evra

U trenutku kada cena kvadrata konstantno raste i kada su kuće blizu Beograda kao blago, pravo je iznenađenje naći povoljnu, a dobru nekretninu.

Izvor: Blic/Marica Jovanović

Kad banke prodaju nekretnine: Nova vila od 200 kvadrata blizu Beograda za 50.000 evra
Ilustracija: Shutterstock/PhuShutter

Tako se može naći oglas u kome se porodična vila prodaje za 50.000 evra. Doduše, ne prodaje je vlasnik, nego banka, jer je u pitanju nekretnina koja se našla na dobošu, piše Blic.

Mnogo je primera nekretnina koje banke prodaju na licitacijama, a u njihovoj svojini završavaju zbog nemogućnosti plaćanja kredita od strane vlasnika ili nekog sličnog razloga.

Ova kuća ima skoro 200 kvadrata i nalazi se u opštini Lazarevac. Za oko 50.000 evra dobija se i kuća (nova kako se na slici može videti), ali i zemljište uz zgradu i drugi objekat, koji su površine 500 kvadrata, kao i njiva 4. klase od 19 ari.

Iako je ukupna vrednost porodične stambene zgrade procenjena na oko 72.000 evra, imajući u vidu da je kuća otišla na doboš, na javnom nadmetanju početna cena iznosila je 70 odsto procenjene vrednosti, odnosno 50.400 evra. Kuća ima dve terase, veliku u prizemlju i manju na spratu, kao i garažu i dvorište. Navodi se i da je smeštena u mirnom naselju, pored asfaltnog puta.

U prethodno vreme najviše su poskupele kuće i vikendice u turističkim mestima, ali i u opštinama koje su blizu prestonice. Zato i ne iznenađuje što na svaku povoljniju nekretninu nakon oglašavanja vlasnik nepokretnosti dobije neočekivan broj poziva.

Imajući u vidu da je i zemljište takođe poskupelo, malo kome se isplati da u ovom trenutku, ako nema svoje, najpre kupi a zatim gradi kuću, pa pravi kupci uglavnom prate cene na tržišu i nadaju se stabilizaciji, piše list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: