Audi S1 sa 230 ks u Ženevi 2014?

Prema saznanjima Auto Expressa, Audi S1 imaće premijeru u martu, na salonu automobila u Ženevi, i biće dostupan u verzijama sa 3 i 5 vrata.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 21.01.2014.

13:30

Default images

Citirajući izvor iz kompanije, britanski magazin navodi da će sportska verzija najmanjeg Audijevog modela dobijati pogon od četvorocilindričnog 2.0 litarskog turbo-benzinca koji razvija 230 ks (169 kW).

Snaga će se prenositi na sve točkove pomoću Audijevog quattro pogona. Što se tiče transmisije, u ponudi će biti automatski S-tronic, ali za sada nije poznato da li će on biti dostupan samo kao opcija. U tom slučaju S1 bi standardno bio opremljen šestobrzinskim manuelnim menjačem.
Foto: worldcarfans.com
Kada je reč o vizuelnim karakteristikama, očekuje se da će Audi S1 imati dodatne aerodinamičke elemente i drugačije branike i felne u odnosu na klasični A1.

Na fotografijama na kojima je prikazan "maskirani" prototip tokom testiranja u zimskim uslovima može se uočiti zadnji difuzor sa četiri izduvne cevi.
Foto: worldcarfans.com
Audi S1 trebalo bi da bude predstavljen zajedno sa novom generacijom modela TT na predstojećem ženevskom auto-salonu, a prodaja bi mogla da počne već u proleće 2014.

Očekuje se će S1 po ceni biti u nivou sa Golfom GTI, što znači da će osnovna verzija u Nemačkoj koštati oko 29.000 evra.

Pročitajte o novoj generaciji Audija TT.

Vozili smo Audi A1 1.4 TFSI S-tronic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: