Osvežena Skala na salonu automobila

Zastava je na Sajmu automobila „BG Car Show“ pored brojnih noviteta, predstavila i osveženi model Skala 55.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.03.2008.

19:07

Default images

Posetioci ovogodišnjeg sajma automobila mogu da na Zastavinom štandu pogledaju modele Zastava 10, dugo očekivanu Floridu u dizel verziji i osveženi model Skala 55.

Ispod haube modela Skala 55 sada se nalazi novi, aluminijumski hladnjak, dok su ležajevi točka i homokinetički zglobovi preuzeti sa modela Zastava 10.

Sa srpskim Puntom, Skala 55 ubuduće će deliti i sirenu, podesive boćne retrovizore i centralni retrovizor. Rukohvati i brave na vratima „pozajmljeni su“ su od In porodice, koju čine modeli Koral In i Florida In, dok se za otključavanje svih vrata i pokretanje motora koristi isti ključ.

Skala 55 od sada poseduje i nova, udobnija sedišta.

Budući vlasnici će prilikom zauzimanja pozicije za upravljačem videti i novu instrument tablu sa obrtomerom i vrlo prijatnom kombinacijom plave i crvene boje.

Skala 55 se može dobiti i sa uređajem za gas (plin, TNG) bez gubitka garancije – fabrički se ugrađuje Lovato uređaj sa rezervoarom od 40 litara.

Ovaj automobil prvi put se pojavio 15. oktobra 1971. godine, pod imenom Zastava 101 i to pune tri godine pre nego što je Fiat lansirao svoj 128 sa troja vrata (128 3P) a Volkswagen svoj Golf, što znači da je bio prvi hečbek sa poprečno postavljenim motorom i menjačem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: