Xiaomi će praviti 300.000 automobila godišnje

Kompanija Xiaomi je svoje planove za proizvodnju električnih automobila predstavila u martu, a ambicije su od početka veoma visoke.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2021.

17:00

Xiaomi će praviti 300.000 automobila godišnje
Foto: Depositphotos/Petrovich99

Ekonomska razvojna agencija Beijing E-Town je potvrdila da će Xiaomi izgraditi novu fabriku za proizvodnju električnih vozila u Pekingu, koja će moći da proizvodi do 300.000 primeraka godišnje. Postrojenje će se graditi u dve faze, a masovna proizvodnja električnih vozila bi trebalo da počne do 2024. godine.

Kompanija namerava da uspostavi i svoje sedište za električna vozila, kao i istraživački te prodajni centar u Pekingu. Već postoje planovi za prodaju putem distributera.

Ipak, još je mnogo nepoznanica o Xiaomijevoj strategiji koja se odnosi na električne automobile, a među njima su prvi modeli i međunarodna ekspanzija. Uspešni tehnološki brend namerava da investira 10 milijardi dolara u električna vozila u periodu od 10 godina.

Novo postrojenje je znak da Xiaomi želi da postane ozbiljan proizvođač električnih vozila, ne samo kao rival kineskim kompanijama Nio i Xpeng, nego i značajnijim stranim "igračima" poput Tesle.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: