Šef BMW-a napušta kormilo 2020. godine, traži se naslednik

Prvi čovek bavarskog proizvođača, Harald Kruger, najavio je da neće tražiti produženje ugovora sa BMW-om nakon njegovog isteka 30. aprila sledeće godine.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 06.07.2019.

15:30

Šef BMW-a napušta kormilo 2020. godine, traži se naslednik
Foto: BMW promo

To je navelo nemačkog proizvođača automobila da potraži naslednika u narednim mesecima, prenose tamošnji mediji. Kruger je rekao da nakon okončanja ugovora sa BMW-om želi da "nastavi sa novim profesionalnim poduhvatim i iskoristiti raznovrsno međunarodno iskustvo za nove projekte".

"Za mene je uvek bila čast raditi sa tim ogromnim timom i postaviti BMW Group na staze uspešne budućnosti tokom najznačajnije transformacije ove industrije", dodao je ovaj 53-godišnjak.

"Harald Kruger je pokazao nepokolebljivu predanost BMW grupi na svim pozicijama koje je zauzimao. Želio bih da izrazim svoju iskrenu zahvalnost za njegovu veliku ličnu predanost. Imam poštovanje i razumevanje za njegovu odluku i za njegove daljnje planove ", rekao je dr. Norbert Rajthofer, predsednik Nadzornog odbora BMW-a.

Prema Rojtersu, kandidati za Krugerovog naslednika uključuju šefa proizvodnje Olivera Cipsea, glavnog finansijskog direktora Nikolasa Petera i člana odbora za istraživanje i razvoj Klausa Frohliha, a Cipse se smatra favoritom za preuzmanje kormila BMW-a.
Foto: BMW promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: