Električni MINI stiže u julu VIDEO

MINI će 9. jula predstaviti svoj prvi model na struju.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 20.06.2019.

13:00

Električni MINI stiže u julu VIDEO
Screenshot YouTube

Novi model imaće oznaku Cooper SE, a baziran je na konceptu MINI Electric iz 2017. godine. MINI je objavio i tizer kojim najavljuje skorašnju premijeru ovog električnog automobila: Iako automobil još nije zvanično predstavljen javnosti, potencijalni kupci već mogu da naruče svoj primerak na odabranim evropskim tržištima, kao što su Nemačka, Francuska, Norveška, Švedska i Holandija. Osim toga, MINI će ponuditi Cooper SE i u Španiji, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama.

Proizvodnja električnog MINI-ja počeće u novembru, a očekuje se da će Cooper SE imati litijum-jonske baterije kapaciteta 33 kWh i autonomiju u vožnji od oko 180 km. Za pogon će najverovatnije koristiti elektromotor snage 184 ks (135 kW).

Više detalja biće poznato u julu, nakon premijere ovog automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: