Nakon što je "ubio" sve "pristupačne" modele, Ford razvija novi

Američki Ford je prošle godine okončao proizvodnju svih malih automobila na tržištu SAD, uključujući Fiestu, Focus i Fusion (Mondeo na evropskom tržištu), te Taurus. Ford je odlučio da se fokusira na ono što Amerikanci najčešće traže – krosovere.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.04.2019.

13:30

Nakon što je
Foto: Ford Ka Active

Međutim, to je ostavilo ogromnu rupu u Fordovoj ponudi modela, što polako počinje da se oseća u finansijskim izveštajima, pa je gigant iz Detroita odlučio da opet "promeni ploču".

Ford navodno razvija potpuno novi model za 2022. godinu, a prema poslednjim informacijama biće pre svega – "pristupačan".

Ipak, iz Forda nisu želeli da otkriju kakvog će oblika niti veličine biti novi model, ali jesu da je koncept posle samo 12 nedelja razvoja dobio "zeleno svetlo".

Trenutno najjeftiniji Fordov model u SAD je Fiesta čija je početna cena 14.250 dolara, a kada se sve rasprodaju, tu "titulu" preuzeće krosover EcoSport čija cena kreće od 19.995 $.

Stoga se očekuje da novi najavljeni model "napadne" cenovni rang između dva gore pomenuta automobila.

Ali pošto Ford od svojih aktuelnih modela pre svega želi veliku prodaju, najverovatnije će tržište dobiti još jedan krosover, za nijansu veći od Ka Active (na slici).

S druge strane, nedavno najavljena Fordova "mapa budućnosti" ukazuje na krosover između Escape i Edge modela, ali bi on zbog te pozicije bio skuplji od EcoSporta, a to nikako nije "pristupačno".

U međuvremenu se čeka prava najezda novih krosover modela – električni SUV inspirisan Mustangom, novi Bronco, potom manji "Baby Bronco", kao i novi kamionet koji će se naći u klasi ispod Rangera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: