"Napravite seksi električni automobil, kao što je Tesla"

Nemački ministar ekonomije pozvao je proizvođače automobila u toj zemlji da se ugledaju na Teslu kada je reč o dizajnu električnih modela.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 21.11.2018.

13:45

Tesla Model S

Lepota je, kako kažu, u oku posmatrača. Ipak, privlačan dizajn nije ono što većina ljudi prvo pomisli kada vidi neki od savremenih električnih automobila.

Međutim, mnogi smatraju da se američki proizvođač Tesla u tome razlikuje od konkurencije i da su njegovi modeli daleko privlačniji od električnih rivala koji su trenutno dostupni na tržištu.

Među njima je i nemački ministar ekonomije, Peter Altmajer, koji smatra da bi auto-kompanije iz njegove zemlje trebalo da slede put kojim je krenula kompanija Tesla. On je svoje mišljenje od dizajnu električnih automobila izneo na jednom panelu na kome se diskutovalo o tehnologijama budućnosti.

"Pitam se kada će Mercedes, Volkswagen ili BMW napraviti upola seksi električni automobil kao što je Tesla", izjavio je Altmajer.

"Ako govorimo o atraktivnosti električnih modela naših kompanija, smatram da bi one trebalo da izađu pred kupce sa nekim svežim dizajnerskim idejama", dodao je on.

S obzirom da su sva tri nemačka proizvođača najavila "električni ofanzivu" u narednih nekoliko godina, ostaje da se vidi da li će poslušati sugestiju svog ministra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: