Srpska moto premijera: BMW R 1250 GS FOTO

U BMW Motorrad salonu u Beogradu predstavljen je novi, unapređeni motocikl R 1250 GS.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 17.11.2018.

15:00

Srpska moto premijera: BMW R 1250 GS FOTO
Foto: Delta Motors

U prisustvu mnogobrojnih ljubitelja BMW motocikala i predstavnika medija u novom ambijentu BMW Motorrad salona ekskluzivno je predstavljem najnoviji BMW R1250 GS.

Skoro 40 godina, u BMW Motorrad GS modelima za pogon je zadužen moćni dvocilindrični bokser motor, a sa najnovijom tehnologijom BMW ShiftCam, postignut je novi nivo snage i obrtnog momenta kroz ceo opseg broja obrtaja agregata.

U BMW-u kažu da je istovremeno smanjena potrošnja goriva i emisija izduvnih gasova i navode da novi agregat radi “uglađenije”, a ceo motocikl se ponaša preciznijie od prethodne generacije.
Foto: Delta Motors
Novu generaciju bokser motora sa BMW ShiftCam tehnologijom odlikuje povećana snaga i obrtni moment: 100 kW (136 ks) pri 7 750 o/min i 143 Nm pri 6 250 o/min (na prethodnom modelu: 92 kW (125 ks) pri 7 750 o/min i 125 Nm pri 6 500 o/min).

Radna zapremina je sada 1.254 kubika (ranije 1.170).

BMW ShiftCam varira trenutak i visinu otvaranja usisnih ventila, a bregasto vratilo je dizajnirano tako da ih asinhrono otvara što povećava vrtloženje smeše goriva i vazduha omogućavajuću efikasnije sagorevanje.

U skladu sa ovim sistemom redizajnirani su i lanac, izduvni sistem, podmazivanje i ubrizgavanje goriva.
Foto: Delta Motors
Sada u standardnoj opremi dolaze ASC i Hill Start Control, kao i LED prednje svetlo, dok su LED dnevna svetla opcija.

Kada je povezivost u pitanju, multifunkcionalna instrument tabla sa Bluetooth konekcijom i TFT ekranom od 6,5 inča takođe su deo standardne opreme.

Riding Modes Pro, sa dodatnim režimima vožnje - Dinamic Traction Control DTC, ABS Pro, Hill Start Control Pro i Dinamic Brake Assistant DBC, dostupni su kao opcionalni sistemi.

Novi BMW Motorrad model u osnovnom paketu dostupan je po ceni od 16.690 evra.
Foto: Delta Motors

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: