Maserati sa srcem Ferrarija (FOTO)

Maserati je na sajmu automobila u Njujorku predstavio model Levante Trofeo sa moćnim Ferrarijevim V8 motorom.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 30.03.2018.

14:00

Maserati sa srcem Ferrarija (FOTO)

Napravljen da se na tržištu suprotstavi modelu Porsche Cayenne Turbo, Levante Trofeo ispod haube krije twin-turbo 3.8 litarski V8, konstruisan u pogonima Ferrarija.

Motor proizvodi 590 ks (433 kW) i 730 Nm i omogućava Maseratijevom krosoveru da 0-100 km/h ubrza za samo 3,9 s, pre nego što dostigne maksimalnih 300 km/h.
U odnosu na “običan” Levante, verzija Trofeo ima agresivniju spoljašnjost, sa aerodinamičkim dodacima i Full Matrix LED farovima, dok je maska hladnjaka izvedena u “piano” crnoj završnoj obradi.

Sportskom izgledu doprinose i masivni usmerivači vazduha na prednjem braniku, kao i ventilacioni otvori na haubi.
Levante Trofeo opremljen je specijalnim 22 inčnim alu felnama, najvećim do sada u Maseratijevoj ponudi, dok iz zadnjeg branika “izviruju” dva para moćnih izduvnih cevi, između kojih se smestio difuzor u boji karoserije.

Unutrašnjost je opremljena kožnim sportskim sedištima, sa kontrastnim šavom i logom Trofeo na naslonima za glavu.
Ponudu ovog modela upotpunjuju ukrasni detalji od ugljeničnih vlakana, metalne papučice nožnih komandi, analogni sat na vrhu centralne konzole, premijum izvučenje Bowers & Wilkins sa 17 zvučnika...

Maserati Levante Trofeo stiže u prodajne salone u leto, a cena za sada nije saopštena.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: