Prva luksuzna Kia u Srbiji: Stinger na sajmu u BG

Kia je na aktuelnom BG Car Show predstavila luksuznu sportsku limuzinu – Stinger, kojom želi da se probije u "visoko društvo" premijum proizvođača. Po prvi put na sajmu automobila u Beogradu izložen je i novi potkompaktni SUV – Stonic.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 24.03.2018.

08:57

Prva luksuzna Kia u Srbiji: Stinger na sajmu u BG
Kia Stinger

Korejski proizvođač predstavio je svoju aktuelnu ponudu na štandu koji je već tradicionalno smešten u hali 4 Beogradskog sajma.

Zvezde ovogodišnje postavke su dva noviteta u Srbiji – Stinger i Stonic.

Kia Stinger je jedan od modela koji se dugo očekivao, s obzirom da su iz korejskog proizvođača tokom proteklih godina stizale vesti o njegovom razvoju. Automobil je imao svetsku premijeru u Americi početkom 2017, a godinu dana kasnije stiže i na naše tržište.

Premijera je održana prvog sajamskog dana, kada je zvanično počela i prodaja modela Stinger na našem tržištu.
Kia Stinger
U ponudi su dve benzinske i jedna dizel verzija.

Osnovni benzinac je 2.0 litarski turbo GDI agregat sa 252 ks (188 kW), a snaga se prenosi na zadnje točkove, dok se u najskuplji Stinger ugrađuje 3.3 litarski T-GDI V6 sa 365 ks (272 kW).

Ova verzija se standardno isporučuje sa pogonom na sva 4 točka.
Kia Stinger
Jedini dizelaš je 2.2 TCI sa 197 ks (147 kW) i ima pogon na zadnje točkove.

Cene sa uračunatim popustom kreću se od 45.990 evra, koliko koštaju bazični benzinac i dizelaš, pa do 59.990 evra koliko iznosi cena modela 3.3 T-GDI V6.
Kia Stonic
Još jedan sajamski novitet je krosover Stonic, koji u sklopu sajamske akcije ima niže cene sa popustima do 15%, pa tako sada model 1.25 LX Active košta od 12.742 evra.

U hali 4 izloženi su i drugi modeli iz aktuelne ponude, kao što su Rio, Cee'd, Cee'd Sportwagon i Sportage.

Ovi automobili takođe imaju akcijske cene, za koje prodavac kaže da su 20% niže od redovnih preporučenih cena od strane proizvođača.
Kia Stonic
U ponudi je određena količina modela koja se već nalazi na lageru u Srbiji.

Tu pre svega spadaju modeli Rio sa 1.25 benzinskim motorom (84 KS), Cee'd sa celokupnom paletom benzinskih i dizel motora (100-136 KS), kao i Sportage sa 1.6 GDI (132 KS), 1.6 T-GDI (177 KS) i 1.7 CRDi motorima (115 i 141 KS).

Sve akcije i popusti važe kod svih ovlašćenih Kia zastupnika u Srbiji, i to samo dok traju zalihe, a najduže do kraja sajma, odnosno do 28.marta.

Više fotografija sa sajma automobila u Beogradu pogledajte u našoj galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: