Alfa želi deo kolača premijum auto-brendova

Pred italijanskim proizvođačem je ključni period kada na severnoameričkom tržištu treba da se dokaže sa prvim modelom iz nove generacije - limuzinom Giulia.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2017.

11:59

Alfa želi deo kolača premijum auto-brendova
Alfa Romeo Giulia

Ako ne računamo sportski dvosed 4C, nova Giulia je model kojim otpočinje dugo najavljivana Alfina prekookeanska ofanziva. Nakon ove limuzine, kupcima u SAD biće ponuđen i SUV Stelvio, koji je imao premijeru na sajmu automobila u Los Anđelesu u novembru 2016.

Šef Alfa Romea, Reid Bigland, želi da ova automobilska marka najzad počne da osvaja srca Amerikanaca i da se nametne na tržištu premijum vozila, gde godinama dominira velika nemačka trojka (Mercedes, BMW i Audi), kao i japanski proizvođači luksuznih automobila (pre svega Lexus).

U početku, biće to težak zadatak, s obzirom da će u 2017. ponudu Alfinih vozila u SAD činiti samo 3 modela - spomenuti 4C, Giulia i Stelvio. Ipak, Bigland smatra da će i to biti dovoljno da se nametnu američkim kupcima, s obzirom da su modeli iz segmenata kojima pripadaju Giulia i Stelvio veoma traženi u SAD.
Alfa Romeo Stelvio
Alfa Romeo je u decembru preko okeana već poslao 100 primeraka top verzije Giulia Quadrifoglio, a do kraja januara u SAD će stići još 1.000 vozila.

Italijanski proizvođač je, nakon brojnih odlaganja i pomeranja rokova, najzad počeo da ispunjava obećanja o lansiranju novih modela u SAD, a vreme će pokazati da li će uspeti da ostvari ambiciozne prodajne planove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: