Kia predstavila restilizovani Cee'd

Nakon tri godine prodaje korejski proizvođač osvežio je drugu generaciju modela Cee'd. Osim kozmetičkih promena, izvršena su i mehanička unapređenja a u ponudu motora uvršten je novi trocilindrični 1.0 litarski turbo-benzinac.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 26.06.2015.

11:26

Default images
Kia Pro_cee'd

Redizajnom su obuhvaćeni hečbek sa 5 vrata, Pro_cee'd i karavan verzija, Cee'd SW.

Promene na spoljašnjosti nisu velike a odnose se pre svega na izgled prednjeg branika, koji je dobio hromirana kućišta maglenki, dok je maska nešto tanja nego ranije.
Kia Pro_cee'd
Preoblikovan je i zadnji branik, u ponudi su LED stop svetla a kupcima će biti ponuđene nove alu felne dimenzija 16 i 17 inča.
Dizajneri su unutrašnjost automobila obogatili hromiranim ukrasnim okvirima instrument table i ventilacionih otvora.

U ponudi je i novi opcioni kolor paket Brown Pack, koji podrazumeva braon presvlake i tapacirung.
Kia tvrdi da je smanjila uticaj buke i vibracija u kabini u dizel verzijama, tako što odeljak u kome se nalazi motor obložila materijalom koji apsorbuje zvuk.

Kada je reč o motorima, restilizovani Cee'd je dobio novi 1.0 litarski T-GDI sa 3 cilindra. Ovaj turbo-benzinac dostupan je u varijantama sa 100 ks i 120 ks, a obe verzije razvijaju maksimalni obrtni moment od 172 Nm u opsegu 1.500-4.000 o/min.
Kia Cee'd
Kia je unapredila 1.6 litarski CRDi dizel motor, koji se sada proizvodi u opcijama sa 110 ks i 136 ks. Snažnija jedinica pojačana je za 8 ks uz povećanje maksimalnog obrtnog momenta za 20 Nm, na 285 Nm.

Osim pomenutih motora u ponudi su još i benzinski 1.6 GDI sa 128 ks, kao i 1.4 MPI sa 100 "konja", dok je kupcima na raspolaganju i 1.4 CRDi dizelaš.

Svi motori zadovoljavaju Euro 6 standarde.
Kia Cee'd
Još jedna novina je uvođenje sedmostepenog automatskog DCT menjača sa duplim kvačilom, koji je ekskluzivno dostupan u verziji sa 1.6 CRDi motorom sa 136 ks.

Ovaj motor u kombinaciji sa novim prenosnim sistemom emituje samo 109 g CO2/km, u poređenju sa 145 g, koliko je u atmosferu ispuštao isti agregat sa šestobrzinskim automatikom.

Kia je saopštila i da Cee'd za 2016. ima unapeđeni sistem oslanjanja, čime je "vožnja postala udobnija, a upravljivost bolja".
Kia Cee'd SW
Na kraju, najsnažniji modeli, Cee'd GT i Pro_cee'd GT, dobili su nove turbo-punjače za 1.6 T-GDI motor sa 204 ks.

Prema rečima ljudi iz korejskog proizvođača, to će doprineti poboljšanju performansi ovih automobila - vreme potrebno da auto ubrza od 0 do 100 km/h skraćeno je za 0,1 s i iznosi 7,6 s.

Redizajnirana Kia Cee'd u evropske prodajne salone stiže tokom leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: