Lancia živi! Ypsilon dobio još jednu šansu FOTO/VIDEO

Lancia je po ko zna koji put osvežila jedini model iz svoje game i produžila mu život za izvesno vreme.

Izvor: B92

Subota, 06.02.2021.

10:18

Lancia živi! Ypsilon dobio još jednu šansu FOTO/VIDEO
Foto: Lancia promo

Aktuelni Ypsilon kao "poslednji Mohikanac" italijanskog brenda opstaje na tržištu već čitavu deceniju, a ponekad nam se čini da je u prodaji i duže.

Ipak, Lancia nalazi interes da ovaj model održi u proizvodnji pre svega zahvaljujući tražnji kupaca na domaćem, italijanskom tržištu i "lajfstajl" statusu malog gradskog automobila.
Foto: Lancia promo
Najnovija restilizacija je diskretna i obuhvata prednju masku i farove, sa novim dnevnim LED svetlima.

Promene su primetne i na otvoru za vazduh na prednjem braniku, a osvežena je i paleta boja uvođenjem nove nijanse plave (Elegant Blue). Kada je reč o novinama u unutrašnjosti vozila, Lancia je u Ypsilon ugradila novi 7-inčni ekran multimedijalnog sistema opremljen Android Auto i Apple CarPlay funkcijama za povezivanje sa smartfon uređajima.

Italijanski proizvođač se pohvalio i novim filterom koji sprečava prodor 99% alergena u putničku kabinu i smanjuje mogućnost širenja bakterija u unutrašnjost automobila za 98%.
Foto: Lancia promo
Motorizacija modela za 2021. godinu sastoji se od tri pogonske jedinice. Tu je pre svega poznati 1.2-litarski atmosferac sa 69 KS (51 kW) i 102 Nm.

Osim njega, kupcima je na raspolaganju i 0.9-litarski TwinAir turbo-benzinac sa 85 KS (62 kW) i 145 Nm.
Foto: Lancia promo
Ponudu zaokružuje "blagi" 12-voltni hibrid sa 3-cilindarskim 1.0-litarskim benzinskim motorom, elektromotorom i litijum-jonskom baterijom.

Ukupna snaga ovog modela je 70 KS, a maksimalni obrtni moment 92 Nm. Lancia navodi da auto ubrzava 0-100 km/h za čak 14,2 sekunde, što baš i nije za pohvalu, ali je zato emisija CO2 smanjena za 13% u odnosu na čisto benzinsku opciju.

Lancia Ypsilon za 2021. u Italiji košta od 15.100 do 16.700 evra, koliko treba izdvojiti za verziju Ypsilon Gold.
Foto: Lancia promo
Foto: Lancia promo
Foto: Lancia promo
Foto: Lancia promo
Foto: Lancia promo
Foto: Lancia promo
Foto: Lancia promo
Foto: Lancia promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: