Iz Volkswagena najavljuju "urbani kupe"

Nemački auto-gigant radi na novom modelu iz segmenta kupe-krosovera, koji će biti razvijen u Brazilu.

Izvor: B92

Subota, 31.08.2019.

16:30

Iz Volkswagena najavljuju
Foto: Volkswagen promo

Volkswagen je nedavno najavio da će uložiti značajna sredstva u svoju fabriku u Brazilu, a sada je otkrio i koji će to novi model tamo praviti. Iz nemačkog proizvođača saopštili su da je u pitanju vozilo koje u toj kompaniji nazivaju "Urban Coupe", a koje će u potpunosti biti razvijeno u Brazilu.

Tim povodom objavili su i tizer skicu siluete automobila koji ima karakteristike kupe-krosovera. U Volkswagenu navode da je reč o vozilu koje u sebi "kombinuje osobine sportskih automobila i povišenu poziciju sedenja".

Preciznije, biće to kupe-krosover namenjen "široj publici" za razliku od većine dosadašnjih automobila iz tog segmenta koji su uglavnom pripadali premijum klasi vozila.
Foto: Volkswagen promo
Ono što je posebno interesantno za kupce u Evropi jeste informacija da će se osim u Brazilu "Urban Coupe" izrađivati i na Starom kontinentu, pa će biti dostupan i na evropskom tržištu.

Volkswagen nije otkrio ime novog modela ni datum premijere, ali kako Motor1 saznaje automobil bi mogao da ponese oznaku T-Sport i trebalo bi da debituje 2020. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: