"Našim kupcima ne treba autopilot jer svi imaju šofere"

Rolls-Royce ne planira da uvodi sisteme autonomne vožnje u svoje modele.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2018.

14:27

Većina proizvođača automobila širom sveta uveliko radi na razvoju sistema autonomne vožnje koji bi odmenio vozača za upravljačem onda kada on to poželi.

Ipak, ima i onih koji ne prate ovaj trend. Među njima je i proizvođač superluksuznih automobila Rolls-Royce.

Rolls-Royce ne čini to iz razloga što vlasnici njegovih modela uživaju da lično voze svoj automobil – već upravo suprotno.

Kako kaže direktor te kompanije, Torsten Miler-Otvos, kupci Rolls-Royce automobila pripadaju klasi ljudi koji ili imaju ličnog šofera, ili će ga povremeno angažovati kada požele da se provozaju u svom luksuznom automobilu. Oni koji samostalno voze svoj automobil predstavljaju statističku grešku.

"Važno je razumeti da, ne većina, već svi naši kupci imaju lične šofere", objašnjava Miler-Otvos.

"Čak i ako vlasnici Rolls-Royce automobila nemaju u svojoj službi stalno zaposlenog šofera, oni će ga angažovati kada, recimo, požele da odu na operu ili na večeru u restoran”.

Torsten Miler-Otvos kaže da nema smisla opremati njihova vozila samovozećim tehnologijama koje bi imale ulogu šofera – kad šofer već postoji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: