Ovako se dočekuje Lamborghini koji košta 3 miliona evra

Skupoceni hiperautomobili, pogotovo oni koji se izrađuju u ekskluzivnim malim serijama, kupuju se više radi prestiža nego zbog uživanja u vožnji. Isporuka jednog takvog vozila je događaj od posebnog značaja za njegovog vlasnika, naročito kada je u pitanju Lamborghini Veneno, kojeg će u svojim garažama imati samo tri čoveka na celom svetu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 24.01.2014.

13:08

Default images

Jedan od trojice srećnika je menadžer investicione firme iz Majami Biča, Kris Sing. On je kupovinom Venena, koji ga je koštao 4,1 milion dolara (oko 3 miliona evra) uspeo da uđe u jedan od najekskluzivnijih klubova na svetu.

Trenutak kada je skupoceni automobil stigao u njegovu garažu ovekovečen je na sledećem video snimku:



Podsećamo, Venen pod haubom ima od ranije poznati 6.5 litarski atmosferski V12 motor, koji je za potrebe ovog jedinstevnog modela pojačan sa 700 na 750 ks.
Foto: Dupont Registry
Snaga se na asfalt prenosi sedmostepenim robotizovanim manuelnim menjačem. Maksimalna brzina automobila je 355 km/h, a ubrzanje od 0 do 100 km/h odigrava se za 2,8 s.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: