Kako je prošao novi Hyundai Tucson na "testu severnog jelena" VIDEO

Test je posebno izazovan za SUV vozila koja su viša od običnih automobila.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 05.03.2021.

11:08

Kako je prošao novi Hyundai Tucson na
Foto: Hyundai promo

Kontroverzni "test severnog jelena", koji su najpre pokrenuli Šveđani, da bi im se kasnije u tome pridružio i španski sajt km77.com, često razotrkiva skrivene mane novih modela u slučaju oštrog manevrisanja, pri putnim brzinama.

U mnogim slučajevima, suočeni sa lošim rezultatima, proizvođači reaguju nakon ovog testa i unapređuju elektronske sisteme na svojim vozilima kako bi poboljšali stabilnost u vožnji i povećali bezbednost putnika.

Iako i "obični" automobili ponekad imaju problema da prođu poligon pri testnim brzinama bez obaranja čunjeva, test je posebno izazovan za SUV modele, zbog njihove visine i većeg odstojanja karoserije od tla.

Na poslednjem "testu severnog jelena" koji je sproveo sajt km77.com, našao se Hyundai Tucson nove generacije.

Pogledajte kako se popularni korejski SUV pokazao na pologonu: Tucson ipak nije uspeo da savlada poligon bez obaranja čunjeva pri referentnoj brzina testa od 77 km/h. Prvi pokušaj pri 76 km/h bio je neuspešan, kao i nekoliko naknadnih pri istoj brzini, da bi Tucson položio test bez obaranja činjeva pri brzini od 71 km/h.

To i nije loš rezultat ako se uzme u obzir da je reč o SUV vozilu, ali sa druge strane bilo je i SUV modela koji su uspeli da prođu poligon bez obaranja čunjeva i pri 77 km/h (Volkswagen Tiguan i Subaru Forester).

Kako se navodi, na testu je bio primerak sa hibridnim pogonom, zasnovan na 1.6 T-GDI benzincu kome pomaže elektromotor od 60 KS (44,2 kW), dok je litijum-jonska baterija kapaciteta 1,49 kWh.

Ukupna snaga hibridnog sistema je 230 KS, a maksimalni obrtni moment 350 Nm.

Menjač je automatski sa 6 stepeni prenosa, a pogon je na sve točkove.

Vozilo je inače opremljeno 19-inčnim alu felnama i pneumaticima Michelin Primacy 4, dimenzija 235/50.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: