Videli smo Škodu SUV, da li je vreme i za pik-ap?

Tek što je Škodin SUV Kodiaq imao svetsku premijeru na sajmu automobila u Parizu, a već se spekuliše o mogućnosti da češki proizvođač ponudi kupcima i pik-ap model.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.10.2016.

10:56

Videli smo Škodu SUV, da li je vreme i za pik-ap?
Hipotetièka Škoda Kodiaq Pick-up (Render: Theophilus Chin)

Nije retkost da nakon pojave nekog novog SUV modela na Internetu osvanu nezvanični renderi na kojima je prikazano kako bi dato vozilo izgledao u pik-pa varijanti. Iako su ovakve priče obično zasnovane na nagađanjima ljubitelja automobila i specijalizovanih automobilskih sajtova, magazin Motoring je za mišljenje o tome da li bi Škoda mogla da napravi pik-ap model pitao jednog od zvaničnika tog proizvođača, Vernera Ajhorna.

Ajhorn je potvrdio da u Škodi razmatraju i tu opciju, ali da to još uvek ne znači da je u planu proizvodnja pik-ap modela.

"Razmišljamo o mnogim opcijama kada je reč o novim modelima, pa i o pik-apu, ali konačna odluka o proizvodnji novog vozila mora biti utemeljena na izvodljivosti jednog takovog projekta i profitabilnosti modela", objašnjava Ajhorn.

Ako bismo pustili mašti na volju, mogli bismo da zamislimo Škodu pik-ap, koja bi delila mehaničku platformu sa Volkswagenom Amarok (kao što je recimo dele Nissan Navara i Renault Alaskan). Nezavisni dizajner, Theophilus Chin, otišao je korak dalje od maštanja, i objavio render hipotetičke Škode Kodiaq Pick-up, koji prilažemo kao ilustraciju ovog teksta.

Da li smatrate da bi Škodin pik-ap imao uspeha na tržištu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: