Trotineti (ni)su problem VIDEO

Kako bi trebalo da izgleda vožnja električnih trotineta u Srbiji? Da li će brzina biti ograničena? I na koliko? Gde će moći da se voze? Da li će im biti omogućeno da se kreću kolovozom, biciklističkom stazom ili trotoarom?

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.09.2020.

14:45

Trotineti (ni)su problem VIDEO

Vožnja električnih trotineta u poslednje vreme postala je sve popularnija u Srbiji. U međuvremenu, još uvek nema nikakvog zakona koji električni trotinet prepoznaje kao prevozno sredstvo.

Zato se dešava da imamo trotinet na auto-putu, neprilagođenu brzinu na trotoaru i savete struke koju mogu i ne moraju da budu prihvaćeni.

Ipak, sada se ponovo pominje da bi predlog novog Zakona o bezbednosti saobraćaja mogao da bude gotov do kraja ove godine.

Ko će moći da vozi električni trotinet, koji će propisi važiti i ko će sve to kontrolisati? To su tek neka od pitanja za Milana Ilića iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Pogledajte video TV Prve (prilog o ovoj temi počinje od 4 minuta videa):

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: