Makron 40. rođendan slavi u dvorcu

Predsednik Francuske Emanuel Makron proslaviće svoj 40. rođendan u luksuznoj palati dvorca Šambor južno od Pariza.

Izvor: B92

Subota, 16.12.2017.

20:57

Makron 40. rođendan slavi u dvorcu
Foto: EPA / Efe Yoan Valat

Makron, kojeg su kritičari okarakterisali kao "predsednika bogatih", otputovao je u Šambor sa suprugom Brižit i članovima porodice u petak na proslave organizovane povodom njegovog rođendana 21. decembra.

Francuski i predsednik i njegova supruga uplatili su odsedanje u blizini Šambora sopstvenim novcem, dok njihovo obezbeđenje osigurava Jelisejska palata, pišu francuski mediji, prenosi "Politiko".

Oni će provesti vikend u smeštaju, a u palatu će otići samo u subotu kako bi prisustvovali večeri priređenoj u predsednikovu čast.

Uprkos skromnom izboru smeštaja, međutim, odluka francuskog "prvog para" da proslavu obeleže u Šamboru, velikom kraljevskom posedu sa raskošnim galerijama, izazvala je kritike u javnosti.

"U današnjoj Francuskoj, i od šefa države koji zna vrednost znakova i simbola, proslava njegovog rođendana u Šamboru nema nikakvog smisla", poručila je na Tviteru Marion Van Rentergem, novinarka i autorka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: