Mladi harmonikaš iz Šida osvojio prvo mesto

Mladi harmonikaš Aleksandar Slavujević iz Šida osvojio je prvo mesto na prestižnom međunarodnom muzičkom takmičenju "Australian Inernational AATA Music Championships and Festival" u kategoriji virtuoza starosti do 12 godina.

Izvor: B92

Subota, 28.08.2021.

15:30

Mladi harmonikaš iz Šida osvojio prvo mesto
Ilustracija: Profimedia

U kategoriji u kojoj su se takmičili u sviranju mladi virtuozi iz Rusije, Kine, Australije, Slovačke, Litvanije, Austrije, Bosne i Hercegovine i Srbije Slavujević je osvojio 95,8 bodova od stručnog žirija i titulu laureata "Australian Inernational AATA Music Championships and Festival".

Aleksandar Slavujević pohađa OMŠ "Filip Višnjić" u Šidu u klasi nastavnice Ljiljane Đačanina i po uspesima koje postiže na međunarodnim i regionalnim muzičkim takmičenjima slovi za jednog od najperspektivnijih mladih srpskih harmonikaša.

"Opština Šid mu ovim putem čestita na postignutom uspehu na međunarodnom festivalu 'Australian Inernational AATA Music Championships and Festival' i želi dosta uspeha u budućim nastupima", poručili su iz opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: