Plan razvoja Širine II u Petrovaradinu: Porodično stanovanje sa svim neophodnim sadržajima

Širine II u Petrovaradinu predmet su plana detaljne regulacije kojim se razmatra konceptualni okvir prostornog razvoja.

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2022.

12:56

Plan razvoja Širine II u Petrovaradinu: Porodično stanovanje sa svim neophodnim sadržajima
Foto: PrintScreen / PDR / JP Urbanizam Novi Sad

Područje je površine oko 85 ha i deo je Alibegovca. Kako je navedeno, izuzetno je atraktivno područje sa izvanrednim položajem i prirodnim vrednostima. Ovo i neposredna blizina grada doprineli su da se pored vinogradarskih i vikend kuća grade i objekti porodičnog stanovanja i poslovanja, pre nego što je prostor planski ovome namenjen. Od usvajanja Plana detaljne regulacije Širine II intenzivna gradnja je nastavljena, piše portal eKapija.

Neizgrađeni delovi prostora u najvećoj meri se i dalje koriste kao voćnjaci, vinogradi i njive.

Prema koceptu razvoja, osnovna namena prostora je porodično stanovanje spratnosti do P+1+Pk uz koje će se planirati i ostali sadržaji - opštegradski centar, poslovanje, turizam, sport, rekreacija, osnovna škola, predškolska ustanova.

Na ovom prostoru potencijalno može da stanuje 4.000 ljudi.

Predškolska ustanova spratnosti do P+1+Pk planiraće se za kapacitet oko 130 dece, a osnovna škola, spratnosti do P+2 sa kapacitetom od 300 do 400 dece u jednoj smeni.

Neposredno uz ove komplekse planiraće se opštegradski centar, spratnosti do P+2.

Kompleks stanovanja sa poslovanjem planiraće se u severnom delu, a turističko-sportsko-rekreativne površine u južnom delu.

Sve prostorne celine organizovane su oko dve glavne saobraćajnice - ulica Mira i Breza. Planiraće se trotoari i biciklističke staze.

Obrađivač Plana je JP Urbanizam iz Novog Sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: