Otvoren novi vrtić u Novom Sadu: Upisano više od 200 mališana

Na Sajlovu je izgrađen novi vrtić "Plava zvezda"ukupne površine 1766 m2 u koji je upisano 213 dece.

Izvor: B92

Petak, 04.11.2022.

13:41

Otvoren novi vrtić u Novom Sadu: Upisano više od 200 mališana
Foto: Evgeni Romanov / Shutterstock.com

Grad je u izgradnju uložio blizu 230 miliona dinara, a u opremanje 14 miliona dinara, od kojih je šest miliona obezbedila Fondacija "Novak Đoković", prenose Gradske info.

U vrtiću je zaposleno tridesetoro novih ljudi

Za deset godina izgrađeno je pet novih objekata Predškolske ustanove, a u 11 su prošireni kapaciteti.

"Kada sledeće godine budu završeni vrtići u naselju Adice i u Ulici Miše Dimitrijevića, lista čekanja bi trebala da se svede na minimum", tvrdi gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

"Kada je u pitanju dalje ulaganje veoma sam ponosan na činjenicu da planiramo izgradnju škole u ovom naselju i da smo trenutno u fazi rešavanja imovinsko – pravnog statusa zemljišta koje nam je potrebno za izgradnju škole, vrednosti 64 miliona dinara, nakon čega ćemo izdvojiti sredstva za izradu projektno – tehničke dokumentacije",rekao je gradonačelnik.

"Nastavljamo vredno da radimo na tome da uvek imamo potrebu za izgradnjom novih vrtića, poput ovog u Sajlovu, jer to znači da mladi ljudi ostaju u našem gradu, u našoj zemlji, jer nam je svima cilj da nam otadžbina bude najbolji mogući dom", zaključio je Đurić tokom posete vrtiću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: