Petak, 15.01.2021.

12:48

Da li će poskupeti gradski prevoz? Oglasio se Sekretarijat

Beograđani mogu da odahnu. Još jednog dodatnog troška u njihovom kućnom budžetu ipak neće biti. Cena karata za javni gradski prevoz neće biti povećana, uveravaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

Izvor: Politika

Da li će poskupeti gradski prevoz? Oglasio se Sekretarijat
Foto: Depositphotos, IgorVetushko

Kako su potvrdili u ovom gradskom ministarstvu, grad nema niti je imao nameru da koriguje odnosno poveća cene usluge prevoza na teritoriji prestonice koju plaćaju putnici, piše Politika.

Кorisnici javnog linijskog prevoza u Beogradu i u 2021. godini nastavljaju da koriste prevoznu uslugu pod istim uslovima kao i do sada, odnosno koriste personalizovane i nepersonalizovane kartice koje mogu dopuniti na maloprodajnim objektima i validirati u vozilima po cenama koje nisu menjane od 2017 – naglašavaju u sekretarijatu.

Strah da bi cena u toku ove godine mogla da bude povećana pojavio se posle vesti u kojoj je navedeno da će GSP „Beograd” u toku ove godine zatražiti da se uveća cena prevoza zbog većih troškova održavanja tramvajskog i trolejbuskog podsistema.

GSP se od pojave te vesti nije oglašavao, ali zato jesu drugi poznavaoci javnog gradskog prevoza. Oni su istakli da ne vide zašto bi trebalo da se poveća cena prevoza, da za to nema ekonomske opravdanosti, da svakako GSP nije taj koji tako nešto treba da inicira, kao i da pitanje svojih troškova najveći prevoznik treba da rešava na druge načine, a ne preko leđa građana odnosno putnika.

Iz Sekretarijata podsećaju da se tačno zna ko i na koji način utvrđuje cenu prevoza.

"Odlukom o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada propisano je da se cena usluge prevoza utvrđuje posebnim aktom koji donosi gradonačelnik na predlog nadležne organizacione jedinice, odnosno Sekretarijata za javni prevoz. Napominjemo da se na teritoriji grada primenjuje integrisani tarifni sistem koji podrazumeva primenu tarifnih načela na osnovu kojih putnik odgovarajućom kartom plaća istu cenu na području određene tarifne zone nezavisno od vida prevoza i prevoznika", ukazuju u sekretarijatu i dodaju da programom poslovanja GSP-a za 2021. nije zahtevano povećanje cene usluge javnog prevoza u Beogradu koju plaćaju korisnici niti je povećanje cene usluge javnog prevoza u nadležnosti ovog preduzeća

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: