Beograd - Društvo - B92 Lokal

Beograđani, oprez: Čuvajte se lažnih radnika

Nepoznate osobe su se proteklih dana, na nekoliko lokacija u Beogradu, lažno predstavljale kao radnici JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", nudeći sugrađanima aparate za filtraciju.

Izvor: Novosti Beograd
Podeli
Ilustracija: LightField Studios/Shutterstock
Ilustracija: LightField Studios/Shutterstock

Iz ovog preduzeća upozoravaju sugrađane da voda iz prestoničkih cevi ne treba dodatno da se filtritra jer je dobrog kvaliteta, te da ovi trgovci nisu njihovi radnici, pišu Novosti.

Lažni radnici "Vodovoda" pozivali su sugrađane da u zakazanim terminima budu kod kuće, kako bi im oni predstavili aparate za filtraciju koja je, rekli su, "neophodna da bi voda bila dobrog kvaliteta".

"Ukoliko postoji potreba da se vanredno izvrši kontrola kvaliteta vode na pojedinim lokacijama, naši radnici su u obavezi da prilikom svakog takvog dolaska kod naših potrošača pokažu službenu legitimaciju. Služba sanitarne kontrole vode u više navrata je utvrdila da je voda, tretirana aparatima za filtraciju, nedopustivo demineralizovana. Takva voda, sa veoma niskom provodljivošću i promenjenim svojstvima, ne može neograničeno da se konzumira za piće", ističu u "Beogradskom vodovodu".

Voda koja se distribuira iz gradskog vodovoda je bezbedna, dobrog mineralnog sastava i može da se konzumira neograničeno za piće, spremanje hrane i održavanje higijene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.