Ljubimac na B92.net

O Miti, Aleksi i ljubavi...

Za sve koji se brinu da li maca i beba mogu zajedno – evo jedne divne priče na tu temu!

Izvor: LEPETIT.RS
Podeli

Priča o mačoru Miti se prvo pojavila na Fejsbuk stranici felinološkog društva Le PETit. Kratka ali efektna storija je izazvala veoma veliko interesovanje, mnoštvo povoljnih komentara, a zatim se munjevito proširila na stranicama ljubitelja mačaka. Za samo jedan dan, mačor Mita je zabeležio na desetine hiljada pregleda, „lajkova“ i „šerova“. Priča govori o poznatoj dilemi sa kojom se susreću svi vlasnici ljubimaca, budući roditelji.

Piše Valentina - vlasnica izuzetnog mačora Mite, a od nedavno i srećna mama...

„Bilo je prvo nas dvoje i poželeli smo bebu, ali je beba mislila da treba još malo da sačekamo. I čekali smo... Nismo gubili nadu, ali bilo je i teških dana. Jednog takvog, desila se prava mala čarolija!

Mala, krznena loptica se našla pred nama... ostavljena i sama. Bilo je to tigrasto mačence koje još nije znalo ni da mjaukne. Uzeli smo ga, poneli kući i u kolima, na semaforu, dali mu ime Mita. Naš Mita! Mita je bio borac, borac za život - mala krznena loptica od svega 200 grama, ali sa srcem lava.

Dani su prolazili dok smo ga smeštenog na dlan hranili špricem. Mita je rastao kao i naša ljubav prema toj ružičastoj njuškici. I danas se sećam koliko sam bila ponosna kada je sam počeo da pije mleko i pamtim da smo se topili od ljubavi kada se jedne noći prvi put sam popeo na krevet i sklupčan zaspao.

Mita nam je izrastao u divnog, pametnog i lepog mačora!

I kako to obično biva, onda kada se tome najmanje nadate, čudo se desi samo od sebe - na testu su se pojavile dve crtice. Radost u srcima, našim i naše okoline. A onda, kao grom iz vedra neba, pitanja sa svih strana: "...a šta ćete sada sa Mitom?"

„Kako mislite - šta ćemo?“

„Pa dolazi beba, ne možete zadržati mačku!“

Naravno da smo zadržali Mitu! Uostalom, kada vam se rađa drugo dete, sigurno nećete prvo da izbacite na ulicu. I uvek me je izluđivalo kada neko kaže da se ne može upoređivati ta ljubav... greška velika u startu... sve je to LJUBAV! Neretko smo se susretali sa prećutnim osudama. Kako je rastao moj stomak rasle su i njihove predrasude - rodiću dete gluvo, slepo, sa tri glave, a tek one mačije dlake.... ma, uzas jedan. Nasuprot svemu tome, četvrtog marta se rodio Aleksa, potpuno zdrava i savršeno lepa beba!

Sada nas je četvoro, a stan nam je ispunjen ljubavlju. Kada Aleksa zaplače, Mita prvi dotrči do njega i nezno mu njuška stopalca. Ljubav je to!!! Raduje me što će naše dete rasti uz macu, od malena upoznati tu divnu ljubav prema životinjama i, nadam se, porasti u dobrog i plemenitog čoveka!“

Sve o toksoplazmi, objašnjeno od strane stručnjaka

Vesti

Slatki oposum ne može da odoli pšeničnim pahuljicama

Vlasnica neodoljivog oposuma iz Tampa u Floridi objavila je snimak na kojem se vidi kako njen maleni ljubimac "krade" pšenične pahuljice iz njene činije. "Neko je došao i poslužio se", rekla je kroz smeh, ulepšavši svojim snimkom dan mnogim korisnicima Jutjuba.

Vesti subota 21.04. 20:15 Komentara: 1

Da li su vaši psi muzikalni?

Klasika snižava nivo stresa kod pasa - slušajući klasiku, psi bi manje lajali i umirivali se. Na pop muziku i snimak ljudskih glasova nisu menjali ponašanje. Teško je posetiti bilo koju društvenu mrežu, a da se virtuelno ne sapletete na klipove pasa koji reaguju dok njihov čovek svira, peva ili pušta muziku. Reakcije su raznolike i kreću se od pokušaja „pevanja“, preko lajanja, pa sve do zavijanja.

Psi utorak 17.04. 08:38 Komentara: 2

Pigkaso je možda svinja, ali mu to ne smeta da napravi izložbu slika

Aktivistkinja Džoan Lefson vlasnica je svinje Pigkasa koji slika, a njegovi radovi na platnu su na kraju postali putujuća izložba. Spaseni ljubimac pokazao je sklonost četkicama i bojama, a njegov portret Donalda Trampa postao je viralni hit. Pigkasove slike prodaju se za hiljade dolara zahvaljujući njihovom dobrotvornom karakteru. Pogledajte!

Vesti nedelja 15.04. 20:25 Komentara: 1

Spasena slepa krava pronašla novu prijateljicu / VIDEO

Slepa krava Dafodil spasena je i dovedena na kalifornijsku Farmu i utočište životinja "The Animal Place" u Gras Veliju. Tamo se upoznala s kravom Magnolijom kojoj se odmah svidela. Dafodil je rođena slepa, ali odmah je počela da se igra s Magnolijom, koja je to sjajno prihvatila. Pogledajte!

Vesti sreda 11.04. 20:45 Komentara: 1
strana 1 od 205 idi na stranu